Årest første trend og guide dertil

Tørrede blomster og rå krukker

 Jeg elsker at lege med sammensætningen af materialer, og er vild trends, der nærmest byder op til det - særligt dem, der bringer naturen ind, og gør den til en del af indretningen. Store krukker og tørrede blomster er en uundgåelig trend i øjeblikket – og det kan jeg godt forstå.

 

Jamen tørrede blomster... var det ikke et hit i 70'erne?
Jo, men det er det nu igen i 2019. Farverne er nemlig et komplet match til de grønne- og jordbrunenuancer, som vi finder i indretningsmagasiner og bolighuse i øjeblikket. Det er nogle lækre farver, der giver dig mulighed for at inddrage naturen på en autentisk måde. 
 

Det skal være råt og elegant

Selvom looket kan være råt med store grove krukker og vaser, er det samtidig elegant. Jeg har personligt forelsket mig i vores store ECHO krukker fra muubs, der er perfekt som base for tørrede blomster.  Der er en autenticitet og ro i formerne, og så er de helt unikke. Serien er nemlig håndlavet, og hver krukke har sin egen farvetone og struktur. De er perfekte med tørrede hortensia eller protea. 
Lige nu er der ikke meget at finde i haven, der kan tørres, men når foråret kommer, så prøv at gå på opdagelse. Et godt tip er at mikse blomster med lidt spinkle grene. De vil give fylde i opsætningen. Har du ikke prøvet at tørre blomster før, har jeg lavet en lille guide til dig nederst i indlægget. ⤵
 

Blomster jeg vil anbefale at tørre:

Protea
Hortensia 
Eucalyptus
Evighedsblomst (Helichrysum)
Sankthansurt
Tidsler
Pampasgræs

  

Guide til tørring af blomster

I teorien kan alle blomster tørres – MEN, der er nogle, der er bedre end andre.
De bedste er dem med lavt væskeindhold. De er nemmere at tørre, fordi de allerede har et lavt indhold af fugt. Det er også dem, der holder bedst på farven.
Dem kan du faktisk tørre direkte i en vase. Der må gerne være lidt vand i din vase, mens de tørrer. Du kan både tørre enkelte stilke og hele buketter.
Når blomsterne begynder at visne, sprayer du dem med Elefanthud spray (almindelig hårlak kan også bruges). Efter ca. 10-15 dage vil buketten være tørret helt ind, og du kan klippe spidsen af stilkene og sætte dem tilbage i vasen. Men vær forsigtig, for de tørrede blomster er ret skrøbelige.
 
Blomster og grene med mere væskeindhold er mere tricky at arbejde med - men det kan sagtens lade sig gøre. Der skal bare en anden procedure til. Inden du begynder udtørringen, sprayer du dem med Elefant hud (igen – almindelig hårlak kan også bruges). Herefter hænger du dem på hovedet i et mørkt og tørt rum, og lader dem tørre. Det drilske ved disse blomster er, at det tager længere tid – og det kan være svært at vente.
 
Hilsen den utålmodige 😊